Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kugutsu –Bábok

 

A bábok harcban való használatát, a Rejtett Homok ninjái fejlesztették ki. Az idő múlásával, ezt a technikát más nemzetek is átvették. Az első ismert bábos Chikamatsu Monzaemon volt. Az egyik leghíresebb élő bábmester Chiyo, illetve az unokája Sasori, aki új magasságokba emelte ezt a tudományt. Sasori rengeteg olyan technikát fejlesztett ki, amelyet a mai napig használnak a Báb használók.

Bábmesterek

Chiyo

 

Első manga epizód: 252. rész

Első anime epizód: 9. rész

Neve jelentése: „ezer év” vagy „mindörökké”

Rejtett falu: Homok

Rangja: ? (Jounin szintű)

Jelentős tulajdonságok: Sasori nagyanyja; visszavonult idősebb éveire, de még mindig virgonc; tapasztalt méregkészítő.

"Chiyo-baasama", mint tudjuk egy visszavonult Homoki ninja. Ő és a testvére Ebizou alkotják a legendás „testvérpárost”. Az előző ninja háború idején, még jóval a sorozat előtt, Chiyo is harcolt. Az ellenséget saját készítésű mérgével tizedelte. 20 évvel a sorozat kezdete előtt hagyta el unokája, Sasori a falut, az öreg hölgy azóta várta, hogy ismételten láthassa…

Spoiler:

Amolyan ellenséges viszonyban áll Tsunadéval, aki viszont a gyógyítás mestere, persze senki se örülne annak, ha valaki tönkreteszi a mérgét. Ezért lett Chiyo öreg korára keserű. Mikor Kankuro megsérült a Sasori elleni harcban, és mérgezést szedett össze, Baki rohant az öreg hölgyhöz segítségért. Chiyo visszautasította a felkérést, nem akart ő már segíteni, csak az unokájával akart még egyszer találkozni. Ám mikor megtudta, hogy Sasori volt a tettes, egyből ugrott hogy segítsen Kankuronak. Ám Chiyo nem tudott segíteni a Homok falu ninjáján, megállapította, hogy ehhez a méreghez Tsunade kellene. Ám ő nem jöhetett, mivel mégis csak ő az ötödik Hokage! Baki ezzel nyugtatta és azzal, hogy biztos valami remek emberkéket küld majd, akik meg tudják oldani a problémát.

Mikor Temari, Kakashi, Naruto és Sakura megérkeztek a Homok faluba, Chiyo, Kakashi nyakának ugrott. Összekeverte az apjával Hatake Sakumoval, a legendás „konohai fehér agyarral”. Ő volt az, aki megölte a fiát, egyben Sasori apját. Mikor rádöbbent, hogy ez bizony nem a fehér agyar srác, megpróbálta menteni a menthetőt, és úgy tett, mint aki egész végig viccelt. Eközben Sakura már gyógyítgatta Kankurot. Mikor elindult a Kakashi csapat, ő is csatlakozott hozzájuk két tekerccsel, ami azt a célt szolgálja, hogy megállítsa az unokáját.

Útjuk közben elmesélte a kedves Naruto anime nézőknek, no meg persze magának a főszereplőnek és Sakurának, hogy mi is az a bijuu. Na ez az, amit nem részletezünk most, helyette tovább boncolgatjuk az eseményeket. Ugyanis ő volt az a személy, aki a Shukakut Gaaraba zárta. Sőt még mielőtt Gaaraba rejtette volna a démon erejét, két másik ninjába is belezárta. Chiyo beismerte a bűneit, és már csak azon fáradozott, hogy megmentse Gaarat és a faluját. Később ő és Sakura küzdött Sasori ellen, a kettőjük ereje elég volt ahhoz, hogy elpusztítsák Sasori Hiruko formáját, hogy így láthatóvá váljon ő maga valójában. Ezt az Akatsuki tag sem nézhette tétlenül, milyen dolog már, hogy ismételten 20 éves fazonnal kell rohangálnia? Előkapta a bábját, ami a Harmadik Kazekage báb formája volt.

Chiyo használatba hozta a két tekercset, rájött hogy csak ezekkel veheti fel a versenyt unokája ellen. Ezekkel, Sasori szüleit idézte meg, akik bábokká váltak régebben. Sasori kissé megilletődött, kicsit nehéz volt feldolgozni, hogy a szülei ellen kell harcolnia. Így kapott is egy maflást, a bábját meg elvesztette.

Erre kicsit berágott, nekiállt használni a híres 100 báb seregét. Sakura segítségével Chiyo ezt az akadályt is legyűrte. Pech, hogy közben az egyik penge hozzáért, így elkapva egy gyönyörű kis mérgezést. Ezzel még nem volt vége, Sasori meg akarta ölni nagyanyját, így egy másik bábot húzott elő a tarsolyából. Sakura, Chiyo elé ugrott, hogy megvédje az idős hölgyet, ám így ő mérgeződött meg. Nem baj, Chiyo utolsó lélegzetvételeivel még átadott Sakurának egy ellenmérget, majd újra támadásba lendült a szülőkkel. A cél ezúttal Sasori kincses ládikája volt, amiben a testének egy kis darabját tárolta.

Sasori haldoklott, meg eszméletlen is volt, Sakura sem volt túlságosan jó állapotban, hát Chiyo fogta magát, és egy olyan jutsut használt, amivel átadta az életének egy részét Sakurának, ezzel megmentve a lányt. Sasori haldoklása közepette még elmondta, hogy merre is találják Orochimarut, legalább vele végezzenek már! Ezek után Sasori végleg megfeküdt, ám senki sem ejtett érte könnyeket. Chiyo csak annyit fűzött hozzá, hogy kár hogy a "szülőkhöz" kellett folyamodnia.

Végül megtalálták Gaarat, aki szintén nem volt túl egészséges, olyannyira nem, hogy meg is halt Chiyo ő rajta is használta a technikát, amit előzőleg Sakurán. Így magát megölte, ám megmentette a falu Kazekagejét. Mosollyal az arcán, örömteljesen halt meg.
 

 

 

 

 

 

Kankurou

 

Első manga epizód: 35. rész

Első anime epizód: 20. rész

Neve jelentése: híres kabuki játékos, kurou=csőr

Rejtett falu: Homok

Rangja: Genin

Kora: 15

Jounin mestere: Baki

 

Temari és Gaara testvére, együtt vágtak neki a Chuunin vizsgának, de ez hamarosan elolvasható a történet részenként menüpontban.

Spoiler:

A Kazekage gyereke. A Chuunin vizsga harmadik körében ellenfele, a Hang ninja Tsurugu Misumi volt. Ellenfele már fölényben érezte magát, ám kiderült, hogy a bábja Karasu volt az ő helyén, és fordítva, végül eltörte a hang ninja nyakát. A harmadik körben Aburame Shino ellen kellett volna küzdenie. A meccset még az elkezdése előtt feladta, megzavarodott, hogy Gaara mérkőzése elmarad és így borul a terv. A küldetése az volt, hogy a hang és a többi homok ninja segítségével pusztítsa el Konohát, Gaara meccse után. Végül Kankuro segített menekülni Gaaranak az arénából, hogy biztos helyre tudja vinni testvérét, ahol ő megkezdheti az átalakulást, Shukakuvá (egyfarkú démon). Az útján Uchiha Sasuke és Aburame Shino is megállította. Sasuke tovább üldözte Gaarat, míg Shino és Kankurou harcoltak egymás ellen. Végül vereséget szenvedett, Temari segített neki megszökni. A Homok terve nem jött be, a testvér trió visszavonulót fújt.

Hónapokkal az invázió után a Homok és a Levél szövetségre léptek egymással. Mikor Uchiha Sasuke elhagyta a faluját három homok ninja indult útnak, hogy segítsenek az esetlegesen felmerülő veszélyek megoldásában. Báb mesterünk Sakonnal és Ukonnal került szembe, méghozzá azzal a feltett céllal, hogy megvédje, immáron társává vált, Kibát. A dolog sikerült, végül mindenki visszatért a Levélbe, kivéve a ”célszemélyt” Sasuket.

Jóval később megszerezte a Jounin kinevezést. Mikor az Akatsuki szemet vetett Gaarara, ő azonnal testvére megmentésére sietett. Pech, hogy pont Sasorival került szembe, így végül alulmaradt a csatában. Olyannyira, hogy összeszedett egy aranyos mérgezést, ami majdnem a halálát okozta.
 

 

 

 

 

 

Sasori

 

Első manga epizód: 247. rész

Első anime epizód: Shippuuden 2. rész

Neve jelentése: Skorpió

Rejtett falu: Homok

Rangja: ? (talán Jounin)

Jelentős tulajdonságok: Bábmester, úgy is nevezik, hogy „Sasori a Vörös Sivatagból”

 

Missing-nin az Akatsuki tagja. Elég nehéz, és széles, éppen ezért elég könnyen hagy maga után nyomokat.

 
Spoiler:

És most derítsünk fényt Sasori valódi kilétére!

Sasori nevének a jelentése Skorpió, ő a valaha ismert egyik legnagyobb bábmester, a Homok faluból lépett le még a széria kezdete előtt 20 évvel. Ő tervezte azokat a bábokat, amiket Kankuro ellene használt a csatájuk során. Az egyik beépített embere Yuura, aki a Homok falu kiemelkedő katonai vezetői közé tartozik. Tartozott pontosabban. Mikor Sasori elhagyta a falut egy blokkolót helyezett el Yuura fejében, így ő nem emlékezett rá, hogy titokban kémkedik. Mikor Deidara és ő ismételten a Homok falu közelébe kerültek deaktiválta a blokkolót, hogy Yuura segítségével simán bejuthassanak.

Yuura kissé meglepődött a történteken, ám így is simán végzett jó pár katonával, majd utat engedett a profiknak. Deidara nagy nehézségek árán elkapta Gaarat, majd mikor megvolt a srác Sasorival együtt elindultak vissza a bázisra. Ám valaki követte őket. Kankuro nem adta fel addig a pontig, amíg nem kellett harcolnia Sasori ellen. Akkor azonban a bábmester simán lealázta a tanulót.

Mikor visszatértek a bázisra neki kezdtek a többi Akatsuki taggal a folyamatnak, amivel kiszedik Gaaraból a Shukakut. Naruto és társai elkéstek a folyamat már végbement, így nem maradt más lehetőségük a maradékot kellett péppé verniük. Sasori nagyanyjával Chiyoval és Sakurával került szembe. A kettőjük együttes ereje elég volt ahhoz, hogy jelenlegi báb formáját megsemmisítsék.

Ám Sasori nem adta fel megidézte a 300 bábját, azt gondolván, hogy most ezzel komolyan feszélyeztetni fogja ellenfeleit. Nem így történt. A bábok hullottak, Sasori meg egyre idegesebb lett. Így megidézte a második Kazekaget bábban, azzal folytatván a harcot. A legmeglepőbb mégsem ez volt, hanem az, hogy az immáron ismét emberi formát nyert bábmester ugyanúgy festett, mint 20 évvel ezelőtt.

A második Kazekage báb támadásba lendült. Chiyo sem tétovázott előkaparta Sasori szüleinek bábjait. Ezt követően elharcolgattak egymással, ide-oda lövöldöztek, végül a Kazekage báb nem bírta a strapát és megmurdált, csakúgy, mint a szülői bábok is.

Ekkor már zavarossá vált a dolog, hiszen Sasori felfedte, hogy ő tulajdonképpen nem is ember, hanem báb. Bár nem értem, hogy akkor hogy nézhet úgy ki, mint 20 évvel anno. Mindegy is az apróságokon ne akadjunk fent, lássuk tovább a harc menetét, ahol Sasori idegbeteg lett, és támadásba lendült. Chiyo és ő is szép számmal szedegették elő a bábokat, a végén több száz fadarab püfölte egymást. Sakura eközben megkereste Sasori emberi maradványait, mert ha azt tönkrevágják, biztos, hogy a bábmester is meghal. Végül Chiyo egyik bábja vitte be a végső támadást.

Ezután Sasori meghalt, de mint végső jutalom, hogy őt legyőzték, elmondott néhány fontosabb helyet és időpontot. Kiderült, hogy pár nap múlva találkája lesz Orochimaruval és Kabutoval, akinek a fejébe ugyanolyan gondolatblokkolót rakott, mint Yuuraéba.  Végül a szülői bábok közt halt meg.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ryuudouin klán

Első manga epizód: N/A

Első anime epizód: 195. rész

Neve jelentése: Ryuu= sárkány; Dou= csarnok; In= alapítás, iskola, templom

Helyszín: Tűz országa

 

A három Ryuudouin fiú, Genshou, Rokkaku és Jakou Ryuudouin Agira gyermekei, őt Gai győzte le, még jóval széria kezdete előtt. Fabábukat használnak, amik ütnek, rúgnak. Ám némi kis bűbájjal és trükkel ezeket a bábukat saját gondolatra ébresztették, így azok maguktól is mozogtak, verekedtek, védekeztek és a többi. A klán gyermekei bosszút akartak állni Gain, amiért az legyőzte az apjukat. Gait végül fogságba ejtették, ám megszökött Rock Lee segítségével. Mikor kimenekült a bábu házból, odament a három fiatal sráchoz, és lehordta őket a sárga földig, hogy mernek ők ilyen tisztességtelen módon küzdeni? A három fiú beismerte, hogy tévedtek és átgondolták az apjuk utolsó szavait.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

lol

(lol, 2010.08.22 01:40)

Hát a Naruto-Kun-ról való lopás nem jött be :P